FOTO: Mariborsko Pohorje v luči svetovnega pokala v downhillu

V pravih aprilskih vremenskih razmerah so se danes odvijale kvalifikacije v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu v kategoriji spust v Mariboru. Medtem ko so mladinci še vozili v suhih razmerah, je elite na progi spremljal občasno močnejši dež, ki je že tako hitro progo naredil še spolzko.

Monika Hrastnik, ki si je sicer želela suhih razmer, je kvalifikacije zaključila na petem mestu s časom 3:37.352, s čimer je za 7,146 sekund zaostala za Tracey Hannah, ki je bila najhitrejša in bo jutrišnjo tekmo začela z zadnjega, petnajstega mesta. Na drugem mestu je kvalifikacije zaključila aktualna svetovna prvakinja Rachel Atherton.

Med kvalifikacijsko vožnjo moške elite se je nad Mariborom vreme še dodatno razjezilo, kar je povzročilo tudi začasno ustavitev kvalifikacijskih voženj. Najboljše se je v mokrih razmerah na World Cup progi znašel Kanadčan Mark Wallace, ki je dosegel čas 3:17.756. Na drugem mestu je končal Aaron Gawin, ki je zaostal za 1,852 sekunde, na tretjem mestu pa je kvalifikacije zaključil Finn Iles. Najboljši Slovenec Jure Žabjek je kvalifikacije z zaostankom 5,505 sekunde zaključil na osmem mestu.

Jutri se obeta finale svetovnega pokala. Ženska elita prične finalno vožnjo ob 12:30, uro kasneje pa moška.

Kvalifikacije so pod Pohorje privabile številne ljubitelje adrenalinskih športov in gorskega kolesarstva, videli pa smo tudi pravo kolesarsko navijanje z motornimi žagami.

Oddaj komentar