Pester vikend na mariborskih tržnicah

Ta sobota, 18. maja, bo postregla s pestrim dogajanjem na Tržnici Tabor, na osrednji tržnici na Vodnikovem trgu in na mali tržnici na Kidričevem trgu. Zvrstila se bodo različna predavanja, znova boste lahko prevetrili svojo garderobno omaro, medtem pa bo na Mali tržnici odvijale delavnice.

Združenje pridelovalcev vrtnin Maribor pripravlja na osrednji tržnici tradicionalno razstavo pridelkov, izdelkov in sadik, ki jo bo pospremilo predavanje specialistke za zelenjadarstvo in okrasne rastline Miše Pušenjak. Tokrat bo obiskovalce tržnice poučila o koristnih organizmih na vrtu, dotaknila pa se bo tudi vpliva aktualnih vremenskih razmer na pridelavo vrtnin. Predavanje se bo začelo ob 10. uri.

Medtem bo na Tržnici Tabor pestro že od 8. ure naprej, ko bodo svoje mize začeli polniti
prodajalci Druge priložnosti. Druga priložnost je dogodek, ki ga lahko izkoristimo vsi, ki imamo doma v omarah, na podstrešju ali v kleti kakšne uporabne predmete, ki jih ne uporabljamo in potrebujemo več, so pa te stvari še zmeraj uporabne. Čeprav prodajalcem takšnih stvari svetujemo predhodno najavo, se lahko prijavite tudi v soboto pri inkasantu, ki bo prisoten na tržnici. Aprilska Druga priložnost je bila sicer po prostoru, ki je bil predviden za prodajalce, premajhna za vse, zato tudi tokat velja, da imajo pri dodelitvi ustreznega prodajnega prostora, mize, prednost tisti, ki so se prijavili predhodno. Prijavnico je mogoče najti tukaj, objavljena pa je tudi na facebook profilu Mariborskih tržnic in Snage.

Celodnevno dogajanje z naslovom Naj živi mala tržnica! pa bo zaznamovalo soboto na mali tržnici na Kidričevem trgu. Medtem ko se bodo med 9. in 12. uro odvijale delavnice ponovne uporabe, na katerih bomo izdelovali nosilne vrečke, denarnice iz tetrapaka in obeske za ključe, sledi med 15. in 19. uro spomladanska prevetritev omar, prodaja rabljenih, a še zmeraj uporabnih in modnih oblačil. V dopoldanskem času se bodo rednim prodajalcem pridružili tudi novi, sezonski. Na voljo bodo jagode, jabolka, med in medeni izdelki, marmelade, kompoti, žita in drugi privlačni izdelki, ki pridejo prav v vsakem gospodinjstvu.

Oddaj komentar