FOTO: Mariborski policisti stopili na prste preprodajalcem cigaret

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so skupaj s hrvaškimi varnostnimi organi preiskovali hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala s tihotapstvom cigaret iz Bosne in Hercegovine preko Hrvaške v Slovenijo ter z nezakonitim uvozom, predelavo in prodajo tobaka ter drugih tobačnih izdelkov (aromatizirani tobak, cigareti) na območju Slovenije, Hrvaške in drugih držav Evropske unije.

Opravljenih več hišnih preiskav in zaseženih 6 ton listov tobaka

Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru so kriminalisti skupaj s predstavniki FURS, Finančnega urada Maribor, pri dveh osumljencih, na šestih naslovih, opravili hišne preiskave, pri katerih so zasegli skupno preko 6 ton listov tobaka, preko 600 kg rezanega tobaka, 5 kg izdelanih cigaret, več tisoč potiskanih vrečk za pakiranje tobaka, naprave za rezanje in pakiranje tobaka ter več zavojev cigaret, so zapisali v sporočilu za javnost.

“Z zbiranjem obvestil in izvedbo hišnih preiskav je bilo ugotovljeno, da sta imela osumljenca v bližini Maribora urejene prostore za predelavo listov tobaka v rezan tobak, cigarete ter različne aromatizirane vrste tobaka, vse z namenom prodaje navedenih tobačnih izdelkov na črnem trgu,” povedo.

Pri prodaji zaseženega tobaka na črnem trgu, bi osumljenca državo prikrajšala za dajatve v višini skupno preko 650.000 evrov.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja tihotapstva po 250. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po 249. členu KZ-1.

Za kaznivo dejanje tihotapstva je predpisana kazen zapora od enega do desetih in denarna kazen, za kaznivo dejanje davčne zatajitve pa kazen zapora od enega do osmih let.

Oddaj komentar