FOTO: Kamenčke za grobove in zastavice sočutja lahko tudi letos dobite pri stojnicah akcije Manj svečk za manj grobov

Društvo Namesto pike vejice tudi letos sodeluje pri dobrodelni akciji “Manj svečk za manj grobov”. Ponovno lahko na stojnicah v trgovskih centrih in tudi pred pokopališčih dobite kamenčke in zastavice, ki jih lahko položite na grobove namesto svečk.

Akcija “Manj svečk za manj grobov” je tako ekološka kot tudi humanitarna. Pozna jo vse več ljudi. V Mariboru zanjo skrbi tudi društvo “Namesto pike vejica”, ki ima še danes stojnice v trgovskih centrih, v Mercatorju in v Europarku.

Helena Aplenec Golnar iz društva Namesto pike vejica je povedala več o akciji. S to akcijo tako ljudje nagovarjajo, da denar, ki bi ga potrošili za nakup gore sveč, namenijo za humanitarne namene.

V zameno za prostovoljni prispevek lahko še danes v trgovskih centrih in pred pokopališčih na stojnicah, kjer bodo prostovoljci tudi v torek in sredo, ljudje dobijo modro zastavico sočutja in pobarvane kamenčke.

Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju Namesto pike vejica sodeluje pri tej akciji že osmo leto.

S prispevkom, tega se lahko nameni tudi  s SMS-sporočilom VEJICA5 na 1919, se torej pomaga otrokom, z zastavicami sočutja in pobarvanimi kamenčki pa se poskrbi še za okolje in počasti spomin na pokojne.

Oddaj komentar