Obdarili bodo otroke mariborskih študentov

Foto: Dostop.si

Ponedeljek bo božično obarvan dan za študentske družine v Mariboru. Obdarovanje otrok predstavnikov Kluba študentskih in dijaških družin (KŠDDM) je v Mariboru že tradicija. Poleg daril pa otrokom podarijo tudi animirane predstave in malo drugačen družinski popoldan.

Foto: Dostop.si
Foto: Dostop.si

Letos se bodo člani mariborskih študentskih družin na obdarovanju zbrali v ponedeljek, 19. decembra ob 17ih v prostorih ŠTUK-a. Ogledali si bodo predstavo Babica zima, predstavniki KŠDDM in Študentske organizacije Univerze v Mariboru pa bodo obdarili tudi 9 socialno ogroženih družin.
Bernarda Jeraj, predsednica KŠDDM: »Kljub socialnim ugodnostim in dodatnim pravicam, se mlade družine spopadajo tudi s težavami, saj je vsakodnevno življenje precej bolj zapleteno, predvsem iz razloga, ker je pridobivanje in izvajanje pravic oteženo. Zato menimo in se zavzemamo, da je potrebna celovita in enotna ureditev področja študentskih družin v slovenski zakonodaji.«

Foto: Dostop.si
Foto: Dostop.si

Skoraj 12 let pomagajo družinam
Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM) je bil ustanovljen 15. januarja 2004, z namenom združevanja študentov, ki pričakujejo ali že imajo otroka. Člani Kluba jim omogočajo športne, kulturne, humanitarne in izobraževalne dejavnosti. Trenutno je včlanjenih 47 družin, z enim, dvema, tremi in celo štirimi otroki. Zanje skozi vse leto organizirajo različne dogodke: izlet v mini ZOO, piknik v mestnem parku, drsanje, pohode, oglede lutkovnih in gledaliških predstav, srečanje mamic ob materinskem dnevu in podobno. Vse od nastanka pa Klub tesno sodeluje tudi s predstavniki ŠOUM-a, ki jim nudijo prostore in finančno podporo.

Foto: Dostop.si
Foto: Dostop.si

Oddaj komentar