FOTO in VIDEO: Dan odprtih vrat in 23. obletnica mariborske Pekarne

23 let je minilo odkar nekdanje prostore vojašnice “v Magdaleni” koristijo uporabniki Kulturnega centra Pekarna. Predstavniki Mladinskega kulturnega centra Maribor in Hostla Pekarna pa so z obletnico združili še dan (na stežaj) odprtih vrat.

Drugo leto zapored so vsem odprli vrata Hostla Pekarna, kjer ponosno poudarjajo, da imajo drugi najlepši hostel v Sloveniji. V ponudbo (tudi kot del opreme) so vključili družabne igre ter lov za zakladom. Dan odprtih vrat pa je bil namenjen predvsem predstavitvi novosti in projektov, ki jih izvajajo člani MKC Maribor. Ponosni so denimo na tradicionalne festivale ter svežino novih, kot so Jazz ma mlade, Banka povezovanj in projekt Delat grem. Prav tako pa poudarjajo povezovanje na skupnem, domačem dvorišču. Več v izjavi direktorice MKC Maribor Maje Malus Azhdari.

Ena izmed oblik povezovanja je bila tudi javna predstavitev arhitekturnih načrtov na dnevu odprtih vrat. Potem ko so dočakali obnovo strehe nad dvema stavbama – Lubadarjem ter sklopom MCja (Indijanez), Supernove in Garaže – sedaj upajo na nadaljnje uresničevanje želja uporabnikov. Sistem investicij je dogovorjen, je potrdil župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, a KC Pekarna še nima urejenega upravljanja, bi pa naj tudi to kmalu zagotovili. Več v video izjavi.

Oddaj komentar