OPOZORILO: Pojav lažnih elektronskih sporočil, tokrat s podpisom aktualnega šefa policije

FOTO: Pixabay.com

Te dni je med prebivalci po državi zaokrožilo lažno elektronsko sporočilo, ki prejemnike obtožuje hudih kršitev v povezavi z otroško pornografijo.

Na dopisu so storilci zlorabili logotip Europola in Policije ter podpis generalnega direktorja policije. Iz slovenske policije opozarjajo, da gre za lažno sporočilo, ki s slovensko policijo, MNZ in Europolom nima nobene povezave.

Ponarejen podpis

Kot podpisnik je lažno naveden generalni direktor policije, ki je podpisan s ponarejenim podpisom. V elektronskem sporočilu pošiljatelj od prejemnika želi povratno informacijo. Po vsej verjetnosti je bilo sporočilo poslano na večje število naslovnikov z namenom vzpostavitve kontakta in v nadaljevanju izsiljevanja za denar.

V policiji pogosto opozarjajo, da so tovrstna izsiljevanja v zadnjem obdobju zelo pogosta, storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo imen in simbolov javnih institucij, enako kot v tem primeru, naslavljajo širši spekter naslovnikov.

Sporočilo izbrišite

Če ste prejeli takšno elektronsko sporočilo, predlagajo, da ga obravnavate kot vsako drugo neželeno pošto, se nanj ne odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala.

Oddaj komentar