FOTO: 450 prostovoljcev (o)čistilo Mariborsko Pohorje

V današnjem sončnem dopoldnevu se je približno 450 prostovoljcev, Mariborčanov, smučlarjev, gasilcev in predstavnikov mariborskih javnih podjetij zbralo pod pohorsko vzpenjačo. Z gondolo so se odpravili “na vrh”, po poti navzdol pa očistili Pohorje – predvsem smučarske proge.
Čistili so pripadniki vseh generacij. Odrasli z veliki, otroci z manjšimi vedri so ročno pobirali večje kamne, ostre predmete in smeti, “zato, da si ne bomo poškodovali smuči, ko se bomo vozili pozimi“, nam je zaupala ena izmed deklet. Priprava prog za zimsko sezono, predvsem pa povezovanje in spodbujanje občutka pripadnosti je bil skupni cilj delovne akcije MAR mi je In BORim se za Pohorje. »Naša želja je ne samo, da opravimo koristno delo, ampak da se družimo, da ustvarimo pozitivno vzdušje ter neko zaupanje okrog našega Pohorja. Glede na odziv nam je uspelo,« je povedal Andrej Verlič iz Marproma, koordinator akcije, ki so jo drugo leto zapored pripravili v sodelovanju s smučarskim klubom ASK Branik, Mariborskim vodovodom, Nigradom, Snago in prostovoljni gasilci, katerih rajonih “mejijo” na ta del Pohorja: Radvanje, Razvanje in Pekre.

Ob pogledu iz gondole smo med delom ujeli gasilce.

“Pohorje je naš hrib”
Akcijo je pozdravil tudi mariborski župan. Ocenil je, da je tovrstno druženje in aktiviranje Mariborčanov zgleden primer dobre prakse. “Gre za pripadnost. Pohorje je naš hrib. Izjemno bogastvo imamo s to našo veliko telovadnico na prostem. Ljudje to prepoznavajo in na tak način pomagajo vzdrževati, mi pa se bomo trudili, da bo ta telovadnica na voljo 365 dni v letu”, je dejal Fištravec.

Oddaj komentar