Eva Lozina zaposlena brez razpisa na zaupanje župana

VIR: Eva Lozina Instagram

Kot smo v našem mediju že poročali, se bo Eva Lozina, sicer znana mariborska influencerka, zaposlila v kabinetu župana MO Maribor, Saše Arsenoviča.

Na Mestni občini Maribor, povprašamo, če se bo zaposlila na podlagi javnega razpisa: “Ne, ker gre za delovno mesto vezano na zaupanje župana.” Pojasnijo nam tudi, da bo Lozina zaposlena na delovno mesto Koordinator V v Kabinetu župana.

Z delom začenja 1. oktobra, naloge na njenem delovnem mestu pa bodo: “Po sistemizaciji so naloge delovnega mesta, katerega bo zasedala – koordiniranje izvajanja nalog, – dajanje pojasnil, – izdelava poročil in vodenje evidenc, – opravljanje drugih nalog podobne zahtevnosti.”

Mesto koordinatorke, ker nima izobrazbe za vodjo

Kot se je izkazalo Lozina nima izobrazbe, da bi postala vodja kabineta. Dejstvo je, da župan ob vsem delu ki ga ima, rabi nekoga ki vodi njegovo kabinet, očitno je uporabil trik, da Lozino zaposli na mesto koordinatorke, ne vodje, ker, kot rečeno nima izobrazbe. To potrdijo tudi na MO Maribor, kjer zapišejo, da je Eva Lozina gimnazijski maturant. Jasno pa je, da bo na mestu koordinatorke pravzaprav nadomestila vodjo kabineta.

Bistvena razlika pri plači

Zanimivo je tudi dejstvo, da je za Evo Lozino oz. njeno novo delovno mesto predviden 25. plačni razred, po dostopnih podatkih na svetovnem spletu, je bruto plača za omenjen plačni razred 1179,63 (1.203,36) evrov. Torej se ji bo na račun izteklo nekaj več kot 900 evrov.

Precejšna razlika, če vemo, da je nekdanja vodja kabineta Saša Arsenoviča na račun dobila več tisočakov mesečno. Če smo natančni, je v času epidemije marca 2020 njena plača dosegla v bruto znesku kar 6.198,05 evra. Od tega je slabih 700 evrov dodatka za stalno pripravljenost, ter 600 evrov dodatka za povečan obseg dela.

Oddaj komentar