Enej Marinič že četrtič zapored osvojil Baumgartnov pas

Ne letošnjem že 60. memorialu za Baumgartnov pas, ki je v organizaciji Judo kluba Branik Maribor, se je zbralo rekordno število tekmovalk in tekmovalcev.

Na prijavnih listah v kategorijah mlajših kadetov in mlajših kadetinj, kadetov in kadetinj ter članov in članic se je zvrstilo 35 klubov iz treh držav, vse skupaj 234 športnic in športnikov.

V najzanimivejši kategoriji, ki šteje tudi za prestižno lovoriko za zlati Baumgartnov pas so ponovno prednjačili domači tekmovalci, ki so poskrbeli, da je lovorika ostala doma. Že četrtič zapored je pas osvojil domači adut Enej Marinič, ki pokazal odlično pripravljenost pred bližajočim se svetovnim prvenstvom.

Nasproti mu je stal mlad mariborski up

V finalu mu je nasproti stal mlad mariborski up Gal Bertalanič Žižek, ki je ob osvojenem 2. mestu v absolutni kategoriji zmagal tudi v članski kategoriji do 90 kilogramov. Tako je nakazal kandidaturo za člana reprezentance na prihodnjih tekmovanjih za evropske pokale.

Vseh kategorijah skupaj je največ medalj osvojil Judo klub Bežigrad, za njimi slovenjgraški Acron, domači Judo klub Branik Maribor pa je zasedel tretje mesto. Na sobotnem tekmovanju se je predstavilo ogromno mladih perspektivnih športnic in športnikov, ki so že zelo pogrešali tekmovanja na tej ravni.

Oddaj komentar