VIDEO: “Droga? Ni razloga!” mladim kličejo Milec, Ipša in Zlatko

Trije znani Slovenci – nogometaš NK Maribora Martin Milec, stand um komedijantka Martina Ipša in raper Zlatko – so danes kot ambasadorji kampanje Droga? Ni razloga! s širšo javnostjo delili svoje osebne izkušnje in sporočila mladim, kako naj razmišljajo, da bodo imeli varne poletne počitnice brez prepovedanih substanc. Gre za tradicionalno osveščevalno kampanjo, ki jo vodijo na Policijski upravi Maribor.

“Obstaja nešteto dobrih razlogov proti drogam in niti eden za”, je osrednje sporočilo kampanje Droga? Ni razloga!, s  katero želijo spodbuditi mlade, naj prosti čas preživijo brezskrbno in hkrati premišljeno. Kampanjo so podprli ambasadorji, ki skušajo vsak na svoj način in skozi svojo osebno izkušnjo mlade spodbudili k pametnim odločitvam. »Tega marsikdo ne ve, ampak zaradi posledic drog sem izgubila najboljšo prijateljico. Tega ne bom nikdar prebolela,« je med drugim dejala komedijantka Martina Ipša in mlade v šali, a vendar z resnim namenom pozvala naj se ji pridružijo na košarkarskem igrišču. “Bomo skupaj metali na koš. Jaz bom vesela, če se mi bo kdo pridružil. Pa tudi pogovarjam se rada,” je dodala Ipša.

Vijol’čni nagradni natečaj
Tudi letos kampanjo podpirajo mariborski nogometaši, ki so vključeni v nagradni natečaj. Nogometaš Martin Milec je mladim kot ambasador kampanje dejal, da je šport najboljša droga. »Če ne bi prostega časa preživljal športno, ne bi sedel tukaj z vami, zato tudi sam mladim predlagam, naj počitnice preživijo zunaj, aktivno, športno ali poiščejo kak drug hobi,” je dejal Milec in mlade pozval naj sodelujejo v vijol’čnem nagradnem natečaju, ki poteka na družabnih omrežjih. “Mladi lahko objavijo svojo fotografijo ali video s predlogom kako varno in zdravo preživeti prosti čas in objavi dodajo #droganirazloga. 5 izžrebanih si bo prislužilo nogometno žogo s podpisi nogometašev NK Maribora in se konec poletja udeležilo njihovega treninga,” je pojasnil Milec. Osrednje sporočilo kampanje je tudi življenjsko sporočilo glasbenika Zlatana Čordića – raperja Zlatka. Mladim ga je predal v svojem stilu, preverite videu.

Po drogah posegajo že pri 14ih
Policisti pozivajo mlade, starše in medije, naj vsak naredi kaj več, da bodo mladi kar se da zdravo in varno preživeli poletne počitnice. “Imamo z drogami povezane primere tudi že pri 14-letnikih. Zavedamo se, da je droga med mladimi prisotna, alkohol pa je tudi reden spremljevalec zabav, kar je seveda še najbolj ogrožajoče, ko mladi pod vplivom alkohola sedejo za volan,” je povedal policijski inšpektor s Sektorja uniformirane policije PU Maribor Etbin Žnuderl. Čez poletje bodo izvajali več nadzorov, “še bolj bomo prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in
prireditvenih prostorov. Ponovno opravljamo razgovore z nekaterimi lastniki gostinskih obratov, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo in jih znova opozarjamo na zakonske obveznosti glede točenja alkoholnih pijač mladoletnim in zagotavljanja reda na javnih prireditvah. Seveda bomo na javnih prireditvah tudi prisotni in posebej pozorni še na morebitno preprodajo prepovednih drog,” je dodal Žnuderl. V sodelovanju z inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami pa načrtujejo tudi skupne poostrene nadzore pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike.

Oddaj komentar