V ZPM pestro tudi februarja

Zimske počitnice. Vir: zpm-mb.si

Čeprav je mesec februar najkrajši mesec v letu, so v Zvezi prijateljev mladine kljub temu pripravili pester program. Pripravili so delavnice, izmenjevalnico oblačil, pa tudi zimski tabor.

V okviru vsebin Večgeneracijskega centra Štajerska bodo uporabnikom na voljo tri delavnice NARAVNA ČISTILA za odrasle:

– torek, 12. februar, ob 14.00, v Medgeneracijskem centru Duplek
– v sredo, 13. februar, ob 11.00, v Medgeneracijskem centru Rače-Fram
– v četrtek, 14. februar, ob 17.00, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor

MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA

Učenci in dijaki, ki so se prijavili v letošnji program Mladi za napredek Maribora imajo čas še do 12. februarja, da oddajo svoje raziskovalne naloge in inovacijske predloge, v marcu pa jih bodo zagovarjali pred komisijami na več kot 30-ih raziskovalnih področjih. Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad bo 3. aprila.

ZIMSKA TABORA ZA NADARJENE

Ves teden že zbiramo prijave za zimska tabora za nadarjene OMOGOČIMO SANJE!, ki bosta potekala na Domu Miloša Zidanška na Pohorju, od 18. do 21. februarja. Tabor na temo TEHNIKA IN ROBOTIKA se hitro polni, na voljo je le še nekaj prostih mest, hitro mu sledi tudi tabor na temo KREATIVNO PISANJE.

ZIMSKE POČITNICE S PRIJATELJI

Od 18. do 22. februarja, med 8. in 16. uro, bo pestro v Domu ustvarjalnosti mladih, kjer se bo odvijal program ZIMSKIH POČITNIC. Otrokom in mladim bo na voljo sedem različnih ustvarjalnih delavnic, več športnih aktivnosti in zimski sredin izlet v Čokoladnico Zotter.

FEBRUARSKI CUNJAMI

V izmenjevalnici oblačil za mlade CUNJAMI bo tokrat v ospredju delavnica na temo pustna oblačila, zimsko garderobo pa bo zamenjala pomladna. Drugi letošnji Cunjami bo v torek, 26. 2, ob 17.00, v Domu ustvarjalnosti mladih.

PROSTOVOLJSTVO

Jutri, 1. februarja, smo prostovoljce, ki so v naših prostovoljski programih sodelovali v preteklem letu povabili na družabno srečanje s kulturnim programom (nastopil bo Vid Valič), napovedujemo pa že objavo razpisa za nove prostovoljce – vzgojitelje na letovanjih in za prostovoljce za delo z otroki in mladostniki v Domu ustvarjalnosti mladih. Prijave bodo možne od 11. februarja dalje.

Oddaj komentar