Do konca meseca boste lahko podaljšali nekoriščene železniške vozovnice

Vir: pexles

Ministrstvo za infrastrukturo je s sklepom podaljšalo veljavnost enkratnih ali terminskih vozovnic v notranjem železniškem prometu, ki je v času epidemije koronavirusne bolezni obstal. Tisti, ki vozovnic niso mogli koristiti, bodo lahko te tako podaljšali najkasneje do konca meseca.

Javni potniški promet se zaradi epidemije ni izvajal od 16. marca do 11. maja. Potniki, ki so imeli v času prepovedi obratovanja železniškega prometa veljavne enkratne, tedenske, mesečne, polletne ali letne vozovnice, lahko veljavnost teh vozovnic podaljšajo najpozneje do 30. junija, so danes sporočili z ministrstva.

Imetniki enkratnih vozovnic, kupljenih v predprodaji v času prepovedi, lahko vozovnico izkoristijo na poljuben dan do 30. junija.

Imetnikom tedenskih vozovnic, kupljenih v predprodaji za teden od 16. do 22. marca, se veljavnost ob podaljšanju podaljša za sedem dni.

Imetnikom mesečnih vozovnic za marec se veljavnost vozovnice podaljša za 16 dni od dneva podaljšanja, medtem ko se veljavnost polletnih, letnih oz. pavšalnih vozovnic podaljša za dejansko neizkoriščene dni v času prepovedi obratovanja železniškega potniškega prometa.

Potniki morajo vozovnice podaljšati najpozneje do konec meseca, to pa lahko storijo na prodajnih mestih Slovenskih železnic.

Potniki, ki so imeli v času prepovedi veljavne vozovnice, a jih ne želijo podaljšati, lahko vložijo zahtevek za povračilo prevoznin, ki ga vložijo na prodajnih mestih prevoznika. Na podlagi odobrenega zahtevka bodo prejeli dobropis za nakup kateregakoli produkta v ponudbi Slovenskih železnic. Na podlagi pisne zahteve bodo prav tako lahko zahtevali izplačilo sredstev dobropisa na tekoči račun.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar