Dedek Mraz danes prihaja s Pohorja

Kmalu prišel bo med nas, dobri stari dedek Mraz!

Danes ga bomo pričakali pod Pohorjem, v naslednjih dneh pa bo še veliko priložnosti za srečanje z njim.

“S pravljičnim spremstvom in skrivnostno vilo Simono bo prepotoval domala vse mestne soseske. Na naši spletni strani DEDEK MRAZ so opisane trase sprevodov ter ure in lokacije postankov. Starše, skrbnike, babice in dedke prosimo, da na dan sprevoda še enkrat preverijo traso na spletni strani ali facebooku ZPM Maribor, saj se trase lahko zadnji trenutek tudi nekoliko spremenijo zaradi nepredvidljivih okoliščin,” so sporočili iz ZPM.

10.12. ob 17.00 – Snežni stadion pod Pohorjem

S prihodom dedka Mraza se prične tudi praznično dogajanje v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor. Od 12. do 23. 12. 2022, vsak delovni dan, med 15. in 19. uro, vabijo na ustvarjalne delavnice DARILA SRCA, na katerih bomo izdelovali darila za tiste, ki jih imamo radi.

“Gotovo bodo veseli, saj so darila, ki jih izdelamo in ovijemo sami, najbolj srčna, nosijo pozitivno sporočilo in varujejo okolje. Na naših decembrskih delavnicah bomo seveda izdelovali tudi okraske za novoletno jelko, voščilnice, podstavke za svečke in kar je še takega, prazničnega,” dodajo.

Med NOVOLETNIMI POČITNICAMI, od 27. do 30. 12. 2022, pa otroke v DUM vabijo v dopoldanskem času, med 8. in 16. uro.

Da bo veselo, kot se za zadnje dneve leta spodobi, bomo izdelovali izvirne instrumente in nanje igrali, igrali bomo tudi na djembe, plesali in se družili ob družabnih igrah. Odpravili se bomo v praznično okrašeno Ledno dvorano na drsanje, pot pa nas bo zanesla tudi med vilinke in vilince v Vilinsko mesto. Morda nas obišče tudi skrivnostna vila Simona, preden se z dedkom Mrazom vrne na Pohorje, zaključijo.

Oddaj komentar