Lidija Pliberšek na čelu mariborskega holdinga javnih podjetij

Sinoči se je na konstitutivni seji zbral nadzorni svet Javnega holdinga Maribor. Po oblikovanju nadzornega sveta so nadzorniki imenovali tudi začasnega direktorja. Vodenje mariborskega holdinga javnih podjetij je začasno prevzela direktorica Pogrebnega podjetja Maribor Lidija Pliberšek.

Člani nadzornega sveta Javnega holdinga Maribor, v katerega so vključena podjetja Marprom, Mariborski vodovod, Snaga, Energetika Maribor, Nigrad in Pogrebno podjetje Maribor, so sinoči za v. d. direktorice mariborskega holdinga javnih podjetij potrdili Lidijo Pliberšek, ki je sicer tudi direktorica Pogrebnega podjetja Maribor. Vodenje tega bo Pliberškova zaenkrat tudi nadaljevala. Na kakšen način bo potekala združitev podjetij, kakšni bodo prihranki in kaj čaka zaposlene v vseh podjetjih, pa bomo izvedeli v prihodnjih dneh.

Dopolnjeno, 10. 3. 2020, ob 10.30

MO Maribor je v svojem sporočilu za javnosti sporočila: “Vodstvo Mestne občine Maribor si je vzpostavitev Javnega holdinga Maribor kot poglavitno nalogo svojega mandata zadalo že med volilno kampanjo. Odličen servis za meščane mora izboljšati kvaliteto in dostopnost komunalnih storitev občanom našega mesta in celotni regiji; to bomo med drugim zagotovili tudi z združitvijo komunalnih podjetij pod enotnim vodstvom, v Javnem holdingu Maribor.” Zapisali so še, da bodo s tem poslovanje racionalizirali, zagotovili še boljšo povezanost med podjetji, koordinacijo pri sprejemanju strateških odločitev in izvajanju storitev ter v veliki meri prispevali k uresničitvi zastavljenih ciljev.

Utemeljitev imenovanja Pliberškove za v.d. direktorice

“Vzpostavitev in vodenje Javnega holdinga Maribor bo zahtevna naloga. Zato smo na občini, ob sodelovanju z mednarodno svetovalno družbo A. T. Kearney, temu vprašanju posvetili veliko pozornosti. Vodstvo občine je v komunikaciji s kandidati ugotovilo, da bo takšno vodenje holdinga vzpostavila mag. Lidija Pliberšek, direktorica Pogrebnega podjetja Maribor, d. d. Lidija Pliberšek je izziv sprejela in bila kot vršilka dolžnosti direktorice tudi soglasno potrjena s strani nadzornega sveta JHM. Njeno imenovanje pozdravljajo tudi drugi direktorji mariborskih javnih podjetij, saj na čelo prihaja izkušena menedžerka iz domačih vrst, ki delovanje javnih podjetij in mesta samega zelo dobro pozna,” so na MO Maribor zapisali v sporočilu za javnost.

Oddaj komentar