Današnje nebo bo oblačno z možnostjo dežja

Vir: pixabay.com

Danes bo sprva pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo v notranjosti Slovenije marsikje rahlo deževalo. Popoldne se bo oblačnost od zahoda trgala, še bodo posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Goriškem in ob morju okoli 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno. Proti jutru bo v severovzhodnih krajih znova rahlo deževalo. Jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija. V četrtek bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Ponekod bo zapihal veter zahodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo sprva bolj verjetne na zahodu in jugu, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod. V soboto bo sprva sončno, popoldne pa bodo še nastale posamezne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad Panonsko nižino in Balkanom je plitvo ciklonsko območje. Na njegovem obrobju doteka k nam s šibkimi severnimi do severovzhodnimi vetrovi vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo, nastalo bo še nekaj ploh in tudi kakšna nevihta. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Biovreme: Danes in v četrtek bodo vremensko občutljivi ljudje imeli manjše vremensko pogojene težave.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar