Dan odprtih vrat UKC Maribor

V petek, 15. 9. 2023 s pričetkom ob 10.00, bo v UKC Maribor potekal Dan odprtih vrat v sklopu Svetovnega dneva varnosti pacientov.

Zainteresirani javnosti bodo na voljo:

– 10.15 – 12.00 -> vodeni ogledi določenih klinik in oddelkov (start iz parka pred Urgentnim centrom).
– 10.15 – 12.00 -> predstavitve klinik, oddelkov, društev in izobraževalnih ustanov s področja zdravstva na stojnicah v parku pred Urgentnim centrom.
– 12.00 – 13.00 -> tematska predavanja v veliki predavalnici (16. nadstropje kirurške stolpnice) – Zagotavljanje varnosti pacientov v zdravstveni in babiški negi, Čas so možgani, 25 let kardiokirurške dejavnosti v UKC MB, Predstavitev društva za avtizem in Predstavitev DMSBZT.

Ob 10.00 bo prisotne v parku pred Urgentnim centrom nagovorilo vodstvo UKC Maribor.

“Na dogodek vljudno vabljeni vsi, ki si želijo podrobneje spoznati delovanje UKC Maribor, si ogledati določene prostore, postopke in načine dela, se želijo seznaniti z delovanjem društev, MF, FZV in Srednje zdravstvene in kozmetične šole. Na stojnicah bo možno opraviti merjenje krvnega tlaka in krvnega sladkorja, določitev krvne skupine, seznanitev s temeljnimi postopki oživljanja, prikaz vaj za zdravo hrbtenico, seznanitev z načini samopregledovanja dojk in mnogo več,” so sporočili iz UKC Maribor.

Oddaj komentar