D. Milanič: “Videl sem dober Maribor”

Vijoličasti so danes odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred spomladanskim delom sezone. Z NK Rudarjem so remizirali 1:1. Ta tekma pa je štela kot generalka pred t.i. večnim derbijem. 25. februarja bodo namreč v Ljudskem vrtu gostili Olimpijo, kar bo uradna premiera prvenstva po zimskem premoru.

Nogometaši NK Maribora so danes spet igrali na domači zelenici, kjer jih je (prvič letos) pozdravilo okoli 800 navijačev. Po treningih ter uvodnih tekmah (Moravske toplice, Madžarska in Turčija) so pripravljeni na pomlad. Trener Darko Milanič je ocenil, da so danes to tudi pokazali. “Videl sem dober Maribor“, je dejal. Obenem je potrdil, da so člani moštva zdravi in v dobri kondiciji: “Ambulanta je prazna, kar je dobro.” S celotnimi pripravami je zadovoljen, ocenjuje, da so jih dobro oddelali.

nk maribor, rudar

Generalka za derbi
Ne morem reči boljša ali slabša, je pa sigurno Olimpija čvrsta, kompaktna… Vsi branijo in to nam marsikaj pove“, je danes po tekmi z Rudarjem povedal Milanič. Dodal je, da je do srečanja še dovolj časa, da bodo ljubljansko ekipo do potankosti analizirali ter poudaril, da mu je bila všeč današnja prva postava, a da ni nujno, da bo za derbi enaka. “Igrali bodo najbolj primerni. Imamo kar nekaj kandidatov, ki danes niso dobili priložnosti… Teden je bil dolg. Meni je bila ekipa danes všeč, ne izključujem pa možnosti, da pride do kakšne zamenjave,” je povedal Milanič. Želi si, da bi derbi odigrali pred polnim Ljudskim vrtom in ob močni podpri s tribun: “Takšne tekme radi igramo, je pa res, da vremenska napoved ni najboljša.

Današnja enajsterica

NK Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler (81′ Ogrinec), Bohar (70′ Hotić), Vršič, Novaković (70′ Tavares), Zahović.

Klop: Obradović, Hodžić, Šme, Rajčević, Mertelj, Vrhovec, Sallalich, Hotić, Ogrinec, Bajde, Tavares.

Oddaj komentar