Še tri dni za oddajo vlog za predplačila in oceno škode v gospodarstvu po avgustovskih poplavah

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport poziva vsa prizadeta podjetja v poplavah, ki so že oddala oceno škode in bi želela izplačilo predplačil ter vsa podjetja, ki še niso oddala ocene škode v gospodarstvu za poplave v začetku avgusta, da to storijo do vključno tega petka 1. 12. 2023 do polnoči.

Rok 1. 12. 2023 je namenjen vsem prizadetim podjetjem, ki:

– še niso oddala ocene škode v prvem pozivu ocenjevanja škode (torej do 20. septembra 2023) ali
– pa so oceno škode oddala v prvem pozivu, vendar takrat niso zaprosila za predplačilo in bi želela prejeti izplačilo predplačila.

Oškodovanci lahko oddajo oceno škode v gospodarstvu, ki zajema: škodo na strojih, opremi in zalogah ter škodo zaradi izpada prihodka.

Na Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je do včeraj prispelo preko 80 vlog podjetij za predplačila v skupni vrednosti nekaj več kot 2,2 mio evrov in 6 vlog oškodovancev, ki doslej še niso oddali ocene škode v gospodarstvu. Vrednost ocene škode teh vlog znaša nekaj več kot 350.000 evrov , oškodovanci pa so prav tako upravičeni do izplačila predplačila v višini 10 % ocenjene vrednosti.

Aktualne obrazce in navodila ter pogosta vprašanja z odgovori lahko podjetja najdejo na: Ukrepi za pomoč gospodarstvu za odpravo posledic škode v poplavah.

Oddaj komentar