Burna razprava na mariborski seji ob predstaviti poslovanja Športnih objektov Maribor

Maribor ima nova grb in zastavo, potrjen Letni program športa za leto 2021, z dokapitalizacijo družbe Dom pod Gorco d. o. o. pa so mestni svetniki podprl tudi novo idejno zasnovo, ki zagotavlja bolj optimalno izvedbo pridobitve 68 mest doma za starejše.

Na 16. redni seji Mestne občine Maribor so kar nekaj časa namenili tudi Športnim objektom Maribor in poslovanju ter sanaciji le-teh.

Soglasno sprejeli Letni program športa v Mariboru za leto 2021

Na znižanje prihodkov je vplivala epidemija, ki je v prvem spomladanskem valu onemogočila poslovanje ŠOM za obdobje treh mesecev, kar je povzročilo izpad prihodkov iz naslova vstopnin za kopališča, izvajanja plavalnih tečajev za osnovnošolske otroke, najemnin poslovnih prostorov, prodaje gostinskih storitev in uporabo prostorov s strani srednjih šol, pojasnjujejo na občini.

Mestni svet je soglasno sprejel Letni program športa v Mestni občini Maribor za leto 2021. Sprejeti letni program športa v Mestni občini Maribor predstavlja osnovo za izvedbo javnega razpisa za sofinanciranje posameznih programov letnega programa športa v Mestni občini Maribor. O poslovanju je spregovoril tudi direktor Tadej Mežnar.

Razprava o polletnem poslovanju Športnih objektov Maribor, ki kaže izgubo v višini nekaj več kot 400.000 evrov, kar naj bi bila predvsem posledica poplačila dolga iz preteklih let. A predstavitev številk ni prepričala mestnega svetnika Milana Mikla.

Sicer pa letni program športa zajema dejavnosti, ki omogočajo strokovno in finančno podporo za razvoj športa, kot celovitega pojava sodobne družbe, še pojasnjujejo na MO Maribor in dodajajo, da je šport prvina kakovosti življenja z večplastnim pomenom za posameznika in družbo.

V okviru letnega programa športa je sicer del dejavnosti namenjen sodelovanju z nevladnimi športnimi organizacijami, ki si s svojim delovanjem prizadevajo okrepiti aktivno članstvo, izvajajo celoletne programe športne vadbe ter ponujajo športne programe neorganiziranim skupinam in posameznikom. Pomemben del letnega programa športa je tudi zagotavljanje javne športne infrastrukture za vse pojavne oblike športa.

Oddaj komentar