Brainobrainovci iz Zagreba s 36. pokali

Brainobrain tekmovanje v Zagrebu

Slovenski otroci so se s sobotnega, mednarodnega tekmovanja v hitrostnem računanju Brainobrain v Zagrebu, vrnili s 36. pokali in številnimi medaljami za največje dosežke. Najmlajši med njimi šteje komaj 4 leta. Brainobrainovci, torej otroci, ki so se v Sloveniji pridružili učni metodi Brainobrain, so se v soboto udeležili mednarodnega Brainobrain tekmovanja v Zagrebu. Na International Brainobrainfestu Zagreb 2017 je tekmovalo 470 otrok iz Hrvaške, BiH, Srbije, Slovenije, Avstrije, Irske, Maroka, Kosova in UEA.

Domov prinesli 36 pokalov

130 slovenskih Brainobrainovcev se je minulo soboto z mentoricami udeležilo mednarodnega Brainobrain tekmovanja v Zagrebu. Pomerili so se v hitrostnem računanju. Gre za test, ki se piše tri minute, otroci na nižjih stopnjah računajo na abak, otroci na višjih stopnjah pa s pomočjo mentalne aritmetike. Tekmovanje je potekalo v več skupinah, glede na starost in osvojeno stopnjo metode Brainobrain.

Slovenski otroci so se odlično odrezali. Domov so prinesli 36 najvišjih uvrstitev (osvojen pokal), ter veliko zlatih in srebrnih medalj. Najmlajši med njimi, Brin, šteje komaj štiri leta in je v treh minutah pravilno izračunal 10 računov.

Brainobrain tekmovanje v Zagrebu
Brainobrain tekmovanje v Zagrebu

Navdušeni smo nad uspehom slovenskih Brainobrainovcev in dobili smo še en dokaz, da delamo odlično. Največja zahvala pa gre poleg otrok, tudi staršem, ki so pomemben člen naše Brainobrain družine,” pravi vodja Brainobrain Slovenija, Tea Grbič.

Kaj je Brainobrain?

Gre torej za metodo učenja, ki je tudi v Sloveniji prisotna že od leta 2014. Vse več se o njej govori med starši, pa tudi v medijih, česar so izvajalci v Sloveniji zelo veseli. Zakaj? Ker ima Brainobrain program dva pomembna, poglavitna cilja: celosten razvoj otroških možganov in razvoj otrokove osebnosti. Celosten razvoj možganov dosegajo z edinstveno kombinacijo računanja na abakus in metodologijo VAK. Razvoj osebnosti pa z določenimi NLP tehnikami, ki so integrirane v program. Brainobrain torej razvija intelekt in osebnost pri otrocih starih od 4 do 14 let, izboljšuje koncentracijo in lajša učenje. Otroku pomaga razviti fokus, koncentracijo, samozavest, hitrost in točnost, fotografski spomin, kreativnost ter izvrstne matematične sposobnosti.

Oddaj komentar