Na tekmovanju Brainobrainfest v Dubaju Slovenca dosegla zlato in srebrno medaljo

Brainobrain Maribor v Dubaju

Na 5. mednarodnem Brainobrainfestu v Dubaju sta bila izredno uspešna Amin Velić in Klara Hozjan. Četrtošolka Klara si je prislužila zlato medaljo, drugošolec Amir pa srebrno medaljo.

Na petem mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest v Dubaju je sodelovalo dva tisoč otrok iz vsega sveta, iz Slovenije jih je bilo osem. Otroci od četrtega do 14. leta so se pomerili v računanju v mentalni aritmetiki, kjer morajo v treh minutah rešiti čim več računov seštevanja, odštevanja ali množenja in deljenja. Med njimi sta izreden uspeh dosegla Klara Hozjan in Amir Velić, saj sta domov prinesla zlato in srebrno medaljo.

Namen tekmovanja je predvsem v premagovanju ovir, v praznovanju svoje enkratnosti in v širjenju pripadnosti. Udeleženci se ne primerjajo z drugimi in imajo tako dobro razvito koncentracijo, da v treh minutah ne mislijo na nič drugega, kot na delo, ki ga opravljajo. Brainobrain je eden najbolj uspešnih programov, ki že 16 let uspešno spreminja življenja otrok po vsem svetu. Ima več kot 600 uspešnih licenciranih centrov po vsem svetu in okoli 100 tisoč vključenih otrok. Njegov cilj je, da otrok povsem prebudi svojo genialnost in doseže višje življenjske cilje, z uporabo vseh svojih mentalnih sposobnosti. V Sloveniji je ta metoda učenja prisotna od leta 2014.

Oddaj komentar