Borec Miloš uspešno prestal postopek vključitve v novo gensko zdravljenje na kliniki v ZDA

Milošu so zdravniki z biopsijo iz kože vzeli kožne celice, v katere bodo nato sedaj v laboratoriju na prestižni Univerzi Stanford vstavili zdrav gen, ki je okvarjen pri njegovi kruti in drugače neozdravljivi kožni bolezni – bulozni epidermolizi.

“Čez približno pol leta bodo te gensko pozdravljene celice pripravljene in namnožene v zadostni količini in Miloš bo ponovno odpotoval v ZDA, kjer mu jih bodo nanesli na rane na koži. Ker bodo imele te gensko spremenjene celice zdrav gen, bo to pomagalo trajno pozdraviti te rane, ki se drugače nikoli do konca ne zacelijo in ves čas nastajajo na novo.
V Društvu Viljem Julijan s SoulGreg Artist in Nino z vsem srcem čestitamo Milošu, da je danes tako pogumno prestal prvi poseg v okviru zdravljenja in močno držimo pesti, da mu bo zdravljenje čim bolj pomagalo,” so zapisali in dodali: “Smo ves čas v mislih z njim in njegovo pogumno mamico Daliborka Bunić. Neizmerno smo hvaležni, da smo uspeli z našim društvom za Miloša najti to zdravljenje in ga vključiti v študijo.”

FOTO: Društvo Viljem Julijan

Oddaj komentar