Bodoči študenti in dijaki danes in jutri na informativni dan

vir: arhiva Lokalec.si

Srednje šole in fakultete so danes v znamenju informativnih dnevov, na katerih se bodo bodoči študenti in dijaki seznanili s srednješolskimi in študijskimi programi, ki jih zanimajo. Pri tem jim bodo pomagali kolegi iz študentskih organizacij in dijaške skupnosti. Za bodoče študente je na voljo 18.481 mest, za dijake 23.644.

Fakultete bodo bodočim študentom vrata večinoma odprle ob 10. in 15. uri, srednje šole pa večinoma ob 9. in 15. uri.

Na informativnem dnevu se bodo bodoči študenti in dijaki lahko podrobneje seznanili z vpisnimi pogoji, s poklici oziroma z delom, možnostmi zaposlovanja in nadaljevanja izobraževanja. Na srednjih šolah obljubljajo še podrobno predstavitev programov, ogled šole in predstavitev možnosti nadaljevanja šolanja.

Danes bo visokošolska-prijavno informacijska služba ljubljanske univerze na rektoratu univerze ob 12. uri organizirala tudi informativni dan za zamejske Slovence in tuje državljane.

Tako kot vsako leto bodo bodočim brucem na informativnih dnevih pomagali študenti oziroma študentske organizacije. Slovenske železnice pa za danes napovedujejo okrepljene garniture rednih vlakov, vozila bosta tudi dva izredna vlaka, in sicer iz Litije in Celja.

Na ljubljanski avtobusni postaji bodo za nakup ali polnjenje kartice mestnega prometa odprli več blagajn kot sicer.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar