Alarm: Izjemno vroče bo, temperature bodo narasle tudi do 37 stopinj

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

V večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev, na Primorskem pa bodo visoke temperature tudi v noči na torek, opozarja Agencija za okolje.

Izjemno vroče bo

Danes bo pretežno jasno. Popoldne in zvečer bodo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastale nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 37 °C.  Jutri bo sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo možne nevihte. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 22, najvišje dnevne od 30 do 35 °C.

V sredo in četrtek nevihte po vsej Sloveniji

V sredo bo deloma sončno, sredi dneva in popoldne bodo nevihte od severa zajele večji del Slovenije in se nadaljevale v noč. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, vročina bo popustila.

Opozorila veljajo tako zaradi visokih temperaturnih obremenitev ( v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne po nižinah velika toplotna obremenitev, na Primorskem pa bodo visoke temperature tudi v noči na torek) kot tudi zaradi neviht, ki bodo zajele naše kraje.

Oddaj komentar