Aerodrom Maribor naj bi kmalu prodali Kitajcem

Letališče Edvarda Rusjana Maribor.

Med tem ko precej medijev poroča, da naj bi bila prodaja družbe Aerodrom Maribor v zadnjih fazah, lastniki mariborskega letališča tega ne komentirajo, prav tako zadeve ne želi komentirati direktor Aerodroma Maribor Ladimir Brolih. Mariborski župan Andrej Fištravec pa nam je potrdil, da je njihov favorit za prevzem letališča šanghajsko podjetje.

Številni mediji navajajo, da naj bi bila – neuradno – prodaja Aerodroma Maribora skoraj zaključena. Kupci naj bi že plačali milijon evrov are, celotna prodajna vrednost pa, da znaša okoli 7 milijonov. A v Delavski hranilnici teh informacij niso ne zanikali, ne potrdili. Kot je za STA povedal prvi mož hranilnice Dušan Grlica, je prodajni postopek še v teku, zato vsebine posla ne razkriva. Prav tako neuradnih navedb ne želi komentirati Brolih, direktor Aerodroma, saj meni, da so to vprašanja za lastnike.

letalisce-mb

Kitajski kapital
Da naj bi letališče kupili kitajski podjetniki, je znano že nekaj časa. Mariborski župan Fištravec pa nam je na nedavnem sejmu, ko so se v Mariboru predstavljali podjetniki iz Šanghaja, povedal: “Jaz upam, da bo ta zgodba z letališčem kmalu zaključena pa, da bo to potem en “push” v nadaljnji razvoj. Letališče samo po sebi ni zanimivo, zanimivo je v navezavi z logistiko, s turizmom in z drugimi poslovnimi funkcijami.” Na konkretno vprašanje “ali gre za povezavo s Šanghajem” pa je odgovoril: “Pri letališču gotovo, to je naš favorit, kar se Maribora oz. vodstva tiče.

Oddaj komentar