Mariborčanka med desetimi vzhajajočimi zvezdami Berlinala

Pri European Film Promotion (EFP) so v deseterico izjemnih evropskih mladih igralcev, izbranih za projekt Shooting Stars, uvrstili tudi slovensko igralko Marušo Majer. Skupaj z ostalimi vzhajajočimi zvezdami se bo predstavila med otvoritvenim vikendom 67. Berlinala, ki bo potekal med 9. in 19. februarjem.

Projekt Shooting Star letos beleži 20. obletnico. Mednarodna žirija, ki je izbirala letošnjo deseterico vzhajajočih igralk in igralcev festivala, je talente izbirala na podlagi vlog v celovečernih filmih in izkazanega potenciala, ki naj bi jim omogočil kariero na svetovni filmski sceni.

marusa-majer
Maruša Majer; FOTO: Facebook profil Maruša Majer

Mariborčanko, Marušo Majer je za projekt že oktobra nominiral Slovenski filmski center. Prepričala pa je z vlogami v filmih režiserja Janeza Burgerja “Avtošola” in “Ivan”, ki še ni dočakal uradne premiere, ter v kratkem filmu “Sošolki” v režiji Darka Sinka.

Žirija je kot utemeljitev pri izboru Majerjeve zapisala: “Maruša v svojo igro vnaša neustrašnost, drznost in se popolnoma razgali. Kot taka nam zleze pod kožo in tam ostane še dolgo. Izžareva surov ženski nagon, z močjo, ki jo redko doživimo.

Slovenska vzhajajoča zvezda se bo v Berlinu srečala tudi s preostalimi “mladimi upi”, med katerimi je zasedba res mednarodna: Esben Smed (Danska), Louis Hofmann (Nemčija), Alessandro Borghi (Italija), Elina Vaska (Latvija), Hannah Hoekstra (Nizozemska), Zofia Wichlacz (Poljska), Victoria Guerra (Portugalska), Tudor Aaron Istodor (Romunija) in Karin Franz Körlof (Švedska).

FOTO: http://www.efp-online.com/
FOTO: http://www.efp-online.com/

Sicer pa je Maruša Majer peta slovenska igralka, ki je deležna laskavega naziva Shooting Stars. Slovenijo je nazadnje v Berlinu leta 2013 predstavljal igralec Jure Henigman, pred njim pa Marko Mandić, Iva Krajnc in Aleksandra Balzamović.

Oddaj komentar