V kovčku voznika avtobusa našli 25 kg konoplje

Foto: PU Maribor

Policisti so v nedeljo na mejnem prehodu Gruškovje pri 31-letnem državljanu Črne gore, sicer vozniku avtobusa kosovske registracije, odkrili skoraj 25 kilogramov prepovedane konoplje, ki bi bila na črnem trgu vredna okrog 240.000 evrov. Osumljenca so privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti Postaje mejne policije Gruškovje v nedeljo opravili temeljito mejno kontrolo avtobusa kosovskih registrskih oznak, ki je vstopal v našo državo. Med kontrolo so v kovčku voznika avtobusa, 31-letnega državljana Črne Gore, našli 25 zavojev prepovedane droge konoplje.
Foto: PU Maribor

V nadaljnjem postopku so kriminalisti ugotovili, da je bilo v 25 zavojih 24,3 kilograma konoplje. Vrednost zasežene droge znaša okoli 240.000 evrov, če bi se ta na črnem trgu prodala na drobno, so zapisali.

Kriminalisti so vozniku zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami odvzeli prostost in ga pridržali. V torek so ga nato privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper njega po zaslišanju odredila pripor. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar