Mladi za napredek Maribora

6. aprila 2017 so z zaključno prireditvijo v Narodnem domu zaključil letošnji program Mladi za napredek Maribora. Na zaključni prireditvi so bili razglašeni rezultati in podeljene nagrade najboljšim posameznim avtorjem, mentorjem in šolam.

Program Mladi za napredek Maribor, ki ga podpira Mestna občina Maribor, izvaja pa Zveza prijateljev mladine Maribor, je eden najuspešnejših in najštevilčnejših gibanj mladih raziskovalcev v Sloveniji. “V letošnjem šolskem letu je sodelovalo kar 334 mladih raziskovalcev iz mariborskih osnovnih in srednjih šol ter dijaških domov, ki so oddali skupno 212 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov, nad njihovim delom je bdelo 188 mentorjev,” pravijo na ZPM. Raziskovali so na 34-ih raziskovalnih področjih. Osnovnošolce je najbolj zanimalo področje psihologije in pedagogike ter matematike in zdravstva, srednješolce pa elektrotehnike in elektronike ter interdisciplinarno področje.

Med osnovnimi šolami se je po številu točk na prvo mesto uvrstila OŠ Janka Padežnika, sledita ji OŠ bratov Polančičev in OŠ Ludvika Pliberška.

Za najboljšega mentorja je bil razglašen Jožef Senekovič iz OŠ Bojana Ilicha.

Prvo nagrado med avtorji, nagrado Zveze prijatelje mladine Maribor, sta prejeli Pia Grujčič in Tinkara Drstvenšek iz OŠ Toneta Čufarja.

Nagrado Pustolovščina, za šolo, ki je v primerjavi s preteklim letom najbolj napredovala, je prejela OŠ bratov Polančičev.

II. gimnazija je bila razglašena za najuspešnejšo šolo med srednjimi šolami, Srednja elektro-računalniška šola je zasedla drugo mesto, na tretje se je uvrstila Srednja šola za oblikovanje.

Za najboljšega mentorja je bil razglašen Milan Ivič iz Srednje elektro-računalniške šole Maribor.

Letos so podelili nagrado dr. Brede Žerjal, nagrada za samostojnega avtorja med srednješolci, avtorju Metodu Cvetko iz Lesarske šole Maribor.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, čestitke pa veljajo tudi vsem avtorjem in mentorjem, ki so v letošnjem letu uspešno pripravili in zagovarjali svoje izdelke.

Oddaj komentar