Pridržanje Zorana Stevanovića in hišne preiskave so bile protizakonite

Zoran Stevanović. FOTO: Facebook

Okrožna državna tožilka iz ODT Kranj, Nadja Gasser, je 24. 12. 2021 zavrgla kazensko ovadbo, ki jo je zoper Zorana Stevanovića podala Generalna policijska uprava, Uprava kriminalistične policije Ljubljana, ker naj bi storil kaznivo dejanje hujskanja k upiranju po drugem in prvem odstavku 302. člena KZ-1,so zapisali v sporočilu za javnost.

Njihovo sporočilo objavljamo v celoti:

To jasno kaže na dejstvo, da ni bilo nobenih elementov kaznivega dejanja ter da je bil Zoran Stevanović pridržan protizakonito, prav tako pa so bile protizakonito opravljene hišne preiskave Stevanovićevega doma, vozil in prostorov stranke Resni.ca. Že neposredno pred samim prijetjem je namreč notranji minister Aleš Hojs, v oddaji Tarča na RTV SLO, novinarki pokazal dokument ODT Kranj, ki je opozarjal na to, da Zoran Stevanović ni storil nobenega kaznivega dejanja. Sam minister pa je ob tem izrazil mnenje, da bi storil mnogo več, kot samo pridržal Stevanovića.

Policija vodena s strani vlade je bila torej seznanjena, da ni nobenih elementov kaznivega dejanja, pa je kljub temu zoper Stevanovića po odredbi ministra in predsednika vlade, pompozno odredila pridržanje, ki je trajalo kar 47 ur, opravljala hišne preiskave pred TV kamerami in zasegla vso računalniško opremo, zapiske in ostalo, kar ni imelo nobene zveze s protesti. Vsi nagovori javnosti so bili namreč že objavljeni na socialnih omrežjih, zato ni bilo potrebe po preiskavi česar koli, sploh pa ne otroških tablic in strankarskih zapisov, v katerih so brskali za volilnimi načrti stranke.

Gre za prvo politično obračunavanje preko represivnih aparatov z določenim politikom in stranko v zgodovini Slovenije. 

Zoran Stevanović je tudi prvi človek, ki je bil osumljen tega kaznivega dejanja. SDS oblast je v tolikšni meri spolitizirala policijo, da je le ta postala nekakšna SDS milica. Iz tega jasno izhaja, da smo kot stranka Resni.ca dejansko edina alternativa režimu, ki že 30 let z lažnimi delitvami, korupcijo in s silo uničuje Slovenijo.

Zoran Stevanović je zaradi nezakonitega pridržanja ter nezakonitih hišnih preiskav, najavil takojšnje tožbe, ki sledijo zdaj, ko je bil postopek zoper njega ustavljen.

S celotno režimsko torturo je namreč utrpel enormno škodo. Celotno situacijo pa so prenašali tudi vsi mediji, ki so izpostavili tudi njegov dom in družino. Treba bo ugotoviti tudi osebno odgovornost vpletenih, če ne prej, po volitvah.

Gre za samo še eno od velikih zmag nad režimom, ki peljejo k končni zmagi na volitvah 2022, zaključi.

Oddaj komentar