Umrl je Rok Černic, dobrodelni Mariborčan in zvesti navijač NK Maribor

V 21. letu starosti je umrl znani Mariborčan, humanitarec, prostovoljec in velik navijač Nogometnega kluba Maribor. 

Po informacijah naj bi Rok umrl zaradi zastoja srca ob napadu astme. Na družbenih omrežjih se vrstijo ganljivi zapisi o mlademu prostovoljcu in dobrodelnežu in izreki sožalj.

“Fanta plemenitega, vijol’čnega srca, ki je humanitarnosti podaril novo dimenzijo, ni več z nami. Groza, krutost usode v najhujši obliki in tisoč vprašanj, zakaj…
Rok, počivaj v miru! Spomin nate bo vedno živ. Sočustvujemo z bližnjimi in izrekamo globoko sožalje svojcem,” so zapisali na Facebook strani NK Maribor.

Vir: Facebook NK Maribor

“Obljubil sem, da ne bom objavljal žalostnih novic. Ampak moram. Ker si bil velik človek, a v resnici mlad fant, ker nikoli nisi imel, pa si vedno dal. Ker sem te iskreno spoštoval in ker si bil in boš, eden od nas. Hvala ti za vse mali in globoko sožalje mami. RIP Rok Černic,” je zapisal Matjaž Šalamun – Šalca.

Vir: Facebook Šalca Matjaž Šalamun

“Odšel si. Premlad. Predober. Ne znam strnit misli, s katerimi bi ti izkazala čast, veselje… da so se naše poti prepletle… da smo skupaj pomagali toliko brezdomcem… da si imel načrt pomagat še toliko starostnikom. In otrokom… Upam, da sediš sedaj nad mavrico… nad vijoličnim barvnim spektrom… in si… preprosto se vedno Ti,” je v delu čustvenega sporočila na Facebooku zapisala med drugim tudi znana humanitarka Ninna Kozorog. 

Vir: Facebook Nan Ninn Kozorog

Njegova velika strast je bilo zbiranje dresov in organiziranje dobrodelnih dražb ter drugih humanitarnih akcij, s katerimi je pomagal mnogim, čeprav bi tudi sam kdaj potreboval pomoč, a je vedno najprej mislil na druge. Hkrati pa je bil tudi zvest navijač NK Maribora, za katerega je na tribunah navijal tudi na včerajšnjem derbiju v Stožicah.

V letu 2015 so njegova nesebična delovanja nagradili na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta, ko je prostovoljke in prostovoljce na Brdu pri Kranju gostil predsednik republike Borut Pahor. Na predlog Srednje ekonomske šole Maribor je Rok takrat prejel naziv Naj prostovoljec v starostni skupini do 19 let. Naziv so mu podelili za preplet prostovoljskega delovanja, dela v šoli in nesebične pomoči ljudem v socialni stiski.

 

 

 

 

 

Oddaj komentar