Konstitutivna seja novega Sveta zavoda RRA Podravje – Maribor

Uroš Rozman in Marko Soršak na ustanovni seji Razvojnega sveta regije POdravje

V sredo, 16. junija 2021, je potekala konstitutivna seja novega Sveta zavoda RRA Podravje – Maribor. Svet zavoda, ki ga sestavlja 6 članov, je bil imenovan v skladu z novim Odlokom o ustanovitvi javnega zavoda Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor, ki je pričel veljati 15. decembra 2020.

Z novim Odlokom se je spremenila sestava Sveta zavoda. Svet zavoda RRA Podravje – Maribor, ki je bil imenovan za obdobje štirih let, sedaj sestavlja 6 članov, in sicer: 3 predstavniki Mestne občine Maribor kot večinske ustanoviteljice, 1 predstavnik ostalih petih občin ustanoviteljic, 1 predstavnik uporabnikov oziroma zainteresirane javnosti ter 1 predstavnik delavcev zavoda.

Novoustanovljeni Sveta zavoda RRA Podravje – Maribor se je seznanil z organiziranostjo, delovanjem in aktivnostmi agencije.

Agencija, ki deluje v okviru štirih sektorjev izvaja številne regijske projekte. Med pomembnejšimi so: Partnerstvo za Pohorje, Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, PONI Podravje, Drava Natura 2000, Naša Drava, Regionalno skrbništvo SPIRIT ter Privabljanje investitorjev. Agencija prioritetno pripravlja Regionalni razvojni program za obdobje 2021–2027, prav tako pa izvaja 6 projektov, vezanih na reko Dravo.

Pomemben člen podpore podjetništvu 

Ena izmed pomembnejših prioritet RRA Podravje – Maribor na področju podjetništva v letu 2021 je vzpostavitev t. i. Mrežnega podjetniškega inkubatorja Podravje kot pomembnega člena podpore podjetništvu v občinah in predstavlja nadgradnjo podpornega okolja za podjetništvo na regionalni ravni, ob tesnem sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, pospešuje ustanavljanje novih podjetij in nudi konkretno pomoč pri delovanju, rasti ter razvoju ustanovljenih podjetij.

V okviru Sektorja za raziskave, razvoj in inovacije bo agencija sledila prizadevanjem za vzpostavitev raziskovalne skupine in poglobljeno sodelovanje z gospodarstvom, Javim holdingom Maribor, Univerzo v Mariboru ter ostalimi regijskimi institucijami na področju krožnega gospodarstva, pametnih mest in industrije 4.0.

Povezati turizem in turistične produkte 

S sektorjem za turizem pa želi RRA Podravje – Maribor povezati turizem in turistične produkte na območju reke Drave (Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot), Pohorja (Partnerstvo za Pohorje) in Podravja.

RRA Podravje – Maribor pospešeno nadaljuje tudi z aktivnostmi za priključitev Štajerskega tehnološkega parka. Sveta zavoda pa je na včerajšnji seji podal tudi soglasje za nakup in pripojitev Inštituta Wcycle.

Neva Pipan, predsednica Sveta zavoda, je povedala: “RRA Podravje – Maribor uspešno sledi zastavljenim ciljem, dosega izjemne rezultate in izvaja številne uspešne projekte. Spodbuja sodelovanje in povezovanje občin in drugih deležnikov v regiji, prav tako pa uspešno izvaja aktivnosti povezovanja na področju gospodarstva in razvoja turizma v regiji.”

Oddaj komentar