Tujci nad Mariborčana s hčerko, to odgovarjajo mariborski policisti

FOTO: Slika je simbolična / PU Maribor

“Na PU Maribor smo 1. novembra prejeli prijavo moškega, ki se je nanašala na domnevno kršitev več neznancev na brvi v Mariboru. Na kraj so bili napoteni policisti, ki tam niso izsledili domnevnih kršiteljev,” so za Lokalec.si pojasnili na PU Maribor.

Spomnimo … Po družbenih omrežjih se je delil zapis moškega iz Maribora, ki je v zapisu trdil, da so ga, potem ko se je tam sprehajal s hčerko, na brvi preko Drave obkrožili štirje tujci. Kot trdi v zapisu, naj bi nekdo od tujcev že segel po njegovi torbici, a je pravočasno strgal in s hčerko pobegnil.

Želijo si bolj aktivno sodelovanje z oškodovanci

Na Policijski upravi Maribor so za naš medij še pojasnili, da lahko policisti svoje naloge učinkoviteje izvajajo ob aktivnem sodelovanju z oškodovanci, drugimi pričami ter naznanitelji, saj lahko le ti nudijo ključne informacije, na podlagi katerih lahko izvedemo policijske postopke in izsledimo kršitelje: “S tem bodo tovrstni dogodki preprečeni ali v največji možni meri zaznani in preiskani ter kršitelji ustrezno procesuirani.”

Dodajajo še, da ne morejo potrditi informacije, da je šlo za tujce

“Po doslej zbranih in prejetih informacijah ne moremo potrditi informacije, da bi naj šlo v omenjenem primeru za kršitve, ki bi jih izvršili tujci,” o omenjenem incidentu še povedo na PU Maribor.

Hkrati pa dodajo, da v zadnjem času v centru mesta niso zaznali povečanja tovrstne varnostne problematike (zlasti povezane s tujimi državljani).

Oddaj komentar