S Parado učenja tudi letos v Vetrinjskem dvoru

V sklopu Tedna vse življenjskega učenja TVU se bo tudi letos, že tretjič zapored odvijala tudi Parada učenja. Koordinator dogodkov v Mariboru je tudi letos Andragoški zavod Maribor, ki vabi na jutrišnje dogajanje ob Paradi učenja v Vetrinjski dvor.

Različne ustanove, društva, posamezniki in učeče se skupnosti pripravljajo izobraževalne, svetovalne, ustvarjalne, gibalne in zabavne vsebine. Na strokovnem delu Parade bo predavanje Rajka Škariča ob 13. uri. Predavanje bo z naslovom Skrivnost je v odnosu.

Andragoški zavod Slovenije tako posebej izpostavlja Parado učenja – Dan učečih se skupnosti, ki bo 16. maja. Na mestnih trgih in drugih javnih mestih bodo vabile stojnice, napovedujejo pa tudi odrske nastope, delavnice ter različne druge spremljajoče dejavnosti. V Vetrinjskem dvoru se dogajanje prične ob 10. uri in bo trajalo do 15.00.

Oglejte si še ostali program.

V okviru Tedna vse življenjskega učenja se po vsej Sloveniji med 11. in 20. majem odvijajo številni brezplačni dogodki za vse generacije, kot so: delavnice, predstavitve, tečaji, razstave in druge prireditve. Skupaj se bo zvrstilo okoli 9000 dogodkov, ki jih pripravlja približno 2000 prirediteljev. Kot je na novinarski konferenci povedala vodja projekta Zvonka Pangerc Pahernik, teden vseživljenjskega učenja letos poteka pod sloganom Učenje je dobra novica.

Vir: FB Andragoški zavod Maribor

S Tednom vseživljenjskega učenja nas opozarjajo na vseprisotnost in pomembnost učenja, v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. TVU je tudi član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Dogodek je tudi primeren za zaposlene kot ena od aktivnosti promocije zdravja na delovnem mestu.

 

Oddaj komentar