Pozor: Prihaja toča in nevihte z nalivi

Celična nevihta nad Celjsko kotlino. Foto: Aleš Rozman, Neurje.si

Predvsem na jugozahodu države so tudi danes možne močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Tudi v četrtek je neurje največ težav povzročilo na Obali in v okolici Sežane, kjer so gasilci v večini primerov črpali meteorne vode iz različnih objektov.

Po navedbah Uprave za zaščito in reševanje so gasilci prav tako odmašili jaške in prekrili nekaj streh objektov.

V četrtkovem neurju z močnejši nalivi in sunki vetra so bili tudi številni udari strel. V Bazoviški ulici in in v Ulici Istrskega odreda v Luciji je strela udarila v dimnik stanovanjske hiše in ga poškodovala. Uničena je bila tudi električna napeljava, zato so stanovalci ostali brez električne energije.

Danes bo sicer pretežno oblačno z občasnim dežjem, vmes bodo tudi nevihte

Padavine bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24, na Goriškem in ob morju do 26 stopinj Celzija. V soboto bo dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno, nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 24, na Goriškem in ob morju okoli 26 stopinj Celzija, je napisano na spletni strani Arsa.

Oddaj komentar