Salon Sauvignon letos združil moči z Mariborom

Foto: arhiva Lokalec.si

Letos ponovno festival Salon Sauvignon Ptuj, festival vina, kulinarike in lepih umetnosti se bo odvajal z osrednjim dogodkom v soboto 20. maja med 13. in 21. uro v Dominikanskem samostanu na Ptuju. Tokrat je združil moči z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje in Kmetijsko gozdarskim zavodom Ptuj.

V petek, 19. maja, se bo v dominikanskem samostanu na Ptuju začel tretji Salon sauvignon. “Festival o umetnosti dobrega življenja, festival vina, kulinarike in lepih umetnosti,” pravijo organizatorji.  Festival je tudi tokrat povezal vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane, glasbo, poezijo in likovno umetnost, poleg tega pa so se letos povezali tudi z mariborskim Zavodom za turizem Maribor – Pohorje.

Letos na festivalu tudi Dobrote slovenskih kmetij

Tokrat so festival povezali tudi z Dobrotami slovenskih kmetij, ki bodo od 19. do 22. maja v ptujskem minoritskem samostanu. Po besedah organizatorjev je festival že mednarodno obarvan, a želijo njegov glas še bolj ponesti v tujino.  “Edini na svetu, ki se posveča v svetu vedno bolj cenjeni globalni sorti sauvignon. Poseben čar mu daje izražanje vina skozi umetnost – festival odpira vrata v izjemno mednarodno ptujsko festivalsko poletje,” pravijo organizatorji.

Festival bo v svojem okvirju organiziral študijske ture – 18.5 in 19.5 – na različne vinske destilacije. V tem segmentu se letos povezujejo tudi z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje, ki bodo skupaj, tudi v Mariboru z t.i. študijskimi turami povezali Maribor in Ptuj.

Oddaj komentar