Poskušal je ubiti prijateljico

Slika je simbolična.

9. junija, ob 16.30 smo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 29-letnega Mariborčana, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa umora. Preiskovalni sodnik je zoper osumljenca odredil pripor.

Slika je simbolična
Vir: Google

Osumljenec  je  iz brezobzirnega maščevanja poskušal umoriti svojo 26-letno prijateljico, katero je  podrl na tla in jo s kuhinjskim nožem dvakrat  zabodel  v prstni  koš.  Med dejanjem sta ga zmotili dve sosedi,  ki sta pričeli kričati in vpiti, zaradi česar je osumljenec stekel za  njima,  a  sta  mu  uspeli  pobegniti  v  hišo, v tem času pa je uspela pobegniti  in  se  skriti  tudi  poškodovana  ženska.  Za tem je osumljenec pobegnil  v  bližnji  gozd,  kjer  je  z  nožem  v roki zagrozil 13-letnemu kolesarju, od njega zahteval telefon, nato pa mu  je  odvzel kolo, s katerim je poskušal zbežati, kar pa so mu preprečili policisti,  ki  so bili poslani na kraj kaznivih dejanj. 13-letni otrok pri tem  ni  bil  poškodovan,  zabodena  ženska  pa  je  utrpela  lahko telesno poškodbo.

Droge vplivale na dogajanje

Oba,  osumljenec  in  26-letnica,  sta odvisnika od prepovedanih drog. Pred opisanimi dejanji  je  osumljenec,  v  zameno za prepovedano drogo, prodal kolo.  Prav  tako  so  tik  pred dejanjem osumljenca obiskali trije njegovi prijatelji,  s katerimi se je sprl in enega od njih napadel s stolom. Ta se je  uspel ubraniti z lesenim ročajem motike, s katerim je osumljenca udaril po  glavi  in ga podrl na tla. Po prepiru so vsi trije odšli, osumljenec pa je   zaradi   maščevanja,   na   zgoraj   opisan  način,  napadel  26-letno prijateljico, ker ji je očital, da mu ni pomagala.

Oddaj komentar