Otroci se lahko odslej cepijo tudi z Moderno, v Mariboru precepljenost nekaj več kot 50 odstotkov

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca je pred tedni organiziral mobilno cepilno enoto, ki v sodelovanju z mariborsko občino potuje po mestnih četrteh in krajevnih skupnostih v Mariboru in sosednjih občinah. Včeraj so se ustavili v Novi vasi.

Želijo si cepiti največje število starejših ljudi

Cilj je 60-odstotna precepljenost ljudi, trenutno je ta nekaj več kot 50. Aleksander Jus pomočnik direktorja Zdravstvenega doma Maribor je povedal, da je največ precepljenih starosti med 60 in 80 let. Želijo si, da bi bil delež cepljenih nad 80 let še nekoliko višji.

Otroci se lahko odslej cepijo tudi z Moderno

Med cepljenimi so tudi otroci med 12 in 16 let. Na njihovem področju je s prvim odmerkom cepljenih 574 otrok. S tem tednom se lahko poleg Pfizerja cepijo tudi z Moderno. Poudarja, da je cepiv dovolj. Vsi, ki se cepljenja udeležijo pa lahko izbirajo med različnimi cepivi.

Poleg cepljenja v zdravstvenem domu na Ulici Talcev je cepljenje danes in jutri tudi v Europarku, jutri tudi v Supernova Qlandiji. Vsi, ki se boste v prihodnjih dneh udeležili cepljenja pa ne pozabite s seboj imeti osebnega dokumenta in kartice zdravstvenega zavarovanja.

Več informacij najdete na spletni strani Zdravstvenega doma.

Oddaj komentar