Poplave ogrozile ptujsko osnovno šolo

Vir: os-ljudskivrtptuj.si

Po petkovem neurju, ki je zajelo tudi Ptuj in okolico, je močno poplavil ribnik v Ljudskem vrtu ter skoraj zalil sosednjo OŠ Ljudski vrt.

V neposredni bližini osnovne šole Ljudski vrt Ptuj se nahaja ribnik, ki je po petkovem močem nalivu narasel in povzročil skorajšnjo poplavo šole. “V petek zvečer nekaj po 22. uri se je voda začela prelivat in to v takšnih količinah da je okrog šole na zgornjem nivoju bilo 15 cm vode, ki je vdrla okrog šole,” nam je povedala ravnateljica OŠ Ljudski vrt, Tanja Vaupotič Zemljič. K temu je dodala, da je voda ogrožala tudi prizidek, kurilnico, drvarnico pa tudi zgornji del šole.

Kot je še pojasnila Vaupotič Zemljičeva, so ribnik nadzorovali že v petek popoldne, tako kot ga tudi sicer ob obilnem deževju, saj vedo, da je nevaren in nujno potreben sanacije. Po njenih besedah gasilci vreč s peskom naj ne bi imeli, zato je se je odločila, da zaprosi za pomoč direktorja Javnih služb Ptuj, da pošljejo stroj. Da bi preprečili katastrofo, so prebili breg ribnika in vodo preusmerili stran od šole. “Šlo je za minute“, je še opisala dogajanje Vaupotič Zemljičeva.

Ker je bila voda pravi čas preusmerjena je materialna škoda bila preprečena, vso vodo, ki pa je vdrla v spodnji del šole so sproti brisale in čistile čistilke.  “V šoli danes ni nobenih sledi, zato so učenci lahko normalno pristopili k pouku,” je povedala.

Ob tem pa je poudarila, da se s poplavo na šoli niso ukvarjali prvič, ter, da je na to že ves čas opozarjala. “Mi smo že enkrat imeli poplavljeno šolo, mislim da pred petnajstimi ali šestnajstimi leti. Po tistem je voda že tudi večkrat prestopila bregove ribnika, saj ta kanal, ki je speljan v kanalizacijo, preprosto ne more več požirati takih količin vode,” je še pojasnila.

 

Oddaj komentar