Nasmejte se do solz vsak dan

Mateja Naberšnik

Nasvetov se mi enostavno ne da več delit. Ogromno imam tečajev, svetovanj… in z veseljem to opravljam, ko ljudje poiščejo mene – z razlogom.

Vedno odgovarjam na vsa vprašanja, ki jih dobim na email, v inbox. Drugače pa karkoli želiš lahko pogooglaš in se v nekem članku najdeš. Full se ti zdi fajn, ko nekaj novega prebereš. Ampak v večini niti ne preizkusimo neke novosti. tako smo vsi ujeti vsak v svojem svetu. Mora se nam zgoditi neka slaba stvar, velikokrat nas mora na lastni koži doletet ena slaba izkušnja in nato morda nekaj spremenimo. Res smo smešni. Koliko stvari v teoriji obvladamo, a v praksi ne naredimo. Zakaj je temu tako? To je sedaj vprašanje za psihologe… Apropos PSIHOLOGI. Mislim, da vsi skupaj še najmanj dajemo pozornosti na naše psihično stanje/zdravje. Da se odločiš za obisk psihologa, je dan danes še vedno tabu. Vsi hodimo k zobozdravniku, ginekologu, splošnemu zdravniku… Kaj pa naredimo za naše duševno dobro počutje? Preveč ljudi pozabi na to. Potlačimo svoja čustva, sprijaznimo se z življenjem, izgovarjamo se na druge… in en dan, ko se zbudimo, ne moremo več dihati. Veliko se v zadnjem času srečujem s takimi primeri in me dejansko skrbi za ljudi, ki živijo v zlaganem svetu in predvsem neiskrenem svetu do sebe! Not cool!! Več bi se morali o tem pogovarjati, več bi o tem morali tudi govoriti v šolah. Sama sem neizmerno hvaležna vsem ljudem okoli mene in svojim življenjskim situacijam, da so me naučili najpomembnejšo lekcijo v življenju: “SLIŠI SEBE, BODI SI ZVEST IN, KO LEŽEŠ V POSTELJO, ZASPI MIRNE VESTI“. Tako partnerstvo, kot tvoja služba ti morata nuditi zadovoljstvo. Niso samo pri kuhanju recepti, ampak je tudi recept za srečno življenje: “Imej vse!” Imej prijatelje, ki ti stojijo ob strani (in ti njim), s katerimi se nasmejiš do solz. Imej družino, ki jo ljubiš in spoštuješ brezpogojno in se z njimi nasmej do solz. Imej službo, v kateri najdi pozitivne stvari in srečo. Tudi s sodelavci/strankami se nasmej do solz. Imej svoj hobi in se sebi nasmej do solz.

Vredno je biti srečen. To je najlepši make up, ki obstaja na svetu! Ni ga ličila, s katerim vam lahko skrijem vašo žalost ali nezadovoljstvo. Taka ličila imate vi sami pri roki – dajte to izkoristit. Ni ga boljšega fitnesa, ni ga boljšega zdravila, kot je smeh. Jaz se s svojimi prijatelji, partnerjem in družino, nasmejim res skoraj vsak dan. In to si štejem v veliko darilo. Dragi moji, smeh je zastonj in ga premalo uporabljamo.

Dajmo to v prakso in boste videli, da bo vaša postava idealna za kopalno sezono. Če ne drugega, boste koga nasmejali tako kot sem jaz sebe in svojega partnerja, ko sem si lani kupila (po moji zamisli) super kopalke. Res je, da sem dala pozornost bolj zgornjemu delu kopalk, spodnji del pa je pač bil sekundarnega pomena v moji glavi. Ko sem na morju prišla iz vode, sem se počutila fantastično! Moj dragi gleda proti meni, kako se kobacam iz bazena in jaz si mislim: “To ja, pa imam res fajn kopalke, ko me tako gleda“… Nakar pridem do ležalnikov in mi reče: “Lubika, morma ti kupit nove kopalke, hlače imaš kot oma!” Tako sva se oba smejala, da sva skoraj padla z ležalnika.
Pa srečno poletno sezono vam želim 🙂

Mateja Naberšnik

Oddaj komentar