Vlada naj bi danes govorila o ukrepih, povezanih z epidemijo covida-19

Parlament. Vir: Google maps

Vlada ima na dnevnem redu današnje seje tudi precej splošno zapisano točko Predlogi aktov v povezavi z epidemijo covida-19. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je sicer v sredo zagotovil, da novih ukrepov za zdaj vlada ne bo sprejemala. Svetovalna skupina vladi pa je predlagala skrajšanje trajanja karanten s 14 na 10 dni.

V Sloveniji so v torek potrdili rekordnih 79 okužb z novim koronavirusom, pri čemer so opravili tudi rekordnih 2560 testov. Vladni govorec Jelko Kacin je te visoke številke pripisal polnemu delovanju šol in gospodarstva. Kljub več potrjenim okužbam v šolstvu in karantenskih odločbah za več razredov pa je zanikal govorice o pripravah šol na uvedbo modela C oz. zapiranje šol. “Šole delujejo še naprej tako, kot se je pouk začel,” je zatrdil.

Vir: Google maps

Zaradi rekordnega števila potrjenih okužb se je včeraj sestala tudi krizna skupina vlade. Seznanila se je z napovedmi gibanja okužb v prihodnjem obdobju in ocenami, kdaj bi morali biti pripravljeni na odprtje naslednje bolnišnice z oddelkom za bolnike s covidom-19. Novih ukrepov za omejevanje širjenja okužbe za zdaj ne načrtujejo, je nato sporočil Kacin. Več predstavnikov vlade in stroke pa je prebivalce pozvalo k spoštovanju obstoječih ukrepov.

Nič še ni dorečenega niti o tem, ali bi bilo treba sosednji Avstrijo in Madžarsko, kjer število okužb še naprej narašča, uvrstiti na rdeči seznam. Je pa strokovna svetovalna skupina za covid-19 vladi v sredo predlagala skrajšanje trajanja karanten s sedanjih 14 na 10 dni.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar