VIDEO: Podelili priznanja Civilne zaščite

Vsako leto ob dnevu civilne zaščite organizirajo regijsko osrednjo slovesnost, na kateri so tudi letos podelili priznanja najbolj požrtvovalnim posameznikom in organizacijam. Podelili so 11 bronastih znakov, 4 srebrne in 2 plaketi Civilne zaščite.

Slovesnost se je odvila sinoči v Narodnem domu, ob dnevu Civilne zaščite. Osrednji govornik na slovesnosti je bil poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije, Srečko Šestan, ki meni, da sistem civilne zaščite dobro deluje in da smo lahko nanj ponosni.

Priznanja je Šestan podeljeval skupaj s poveljnico Civilne zaščite za vzhodno štajersko regijo Ivano Grilanc, njenim namestnikom Rudolfom Golobom in županom Mestne občine Maribor, Sašo Arsenovičem.

“Zahvala gre tistim, ki izvajajo to plemenito poslanstvo, saj običajno na njih pozabimo in se znova spomnimo šele takrat, ko rabimo njihovo pomoč,” je opozorila Grilančeva.

Leto 2018 je sicer bilo nekoliko mirnejše, zaznamovala so ga neurja s točo, so pa kljub temu morale različne enote in službe posredovati več kot tisoč krat.

Bronasti znak so prejeli Stanislav GerečnikMartin Gobec, Alojz Kocjančič, Ivan Ornik, Primož Osojnik, Milan Šega, Dejan Vodnik, Boštjan Frangež, Aleksander Šilec, Vojo Erakovič in Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.

Srebrni znak so prejeli v Kinološkem društvu za reševalne pse REPS Maribor, PGD Bistrica ob Dravi in PGD Podova.  Civilna zaščita podeljuje tudi plaketo za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju. Plaketi Civilne zaščite sta prejela Javni zavod Gasilska brigada Maribor in Gasilska zveza Maribor.

V video izjavi direktor Gasilske brigade Maribor, Aleš Ciringer o občutkih ob prejemu tega prestižnega priznanja.

Oddaj komentar