VIDEO: Ostal brez vsega, zdaj spi pred Centrom za socialno delo

Emil Špindler je po izgubi hiše ostal brez vsega. Po tem, ko je nekaj časa bival v Stražunskem gozdu, trenutno “kampira” pred Centrom za socialno delo na Teznu (CSD). Sam pravi, da mu nihče ne pomaga najti vsaj sobice, medtem pa v CSD pravijo, da delajo vse kar je v njihovi moči.

Sem diabetik, bolan, ostal sem brez vsega, včeraj so celo poslali policijo, da bi me odpeljali. Nočem provocirati, želim samo, da mi privoščijo eno sobo kjer se bom lahko vsaj umil,” je dejal Emil Špindler. Njegova zgodba sicer sega nekaj let nazaj, ko je ostal brez domačije. Po njegovih besedah je po tem, ko je dve leti prebil v zaporu (zaradi neplačanih dolgov) ostal brez vsega. Zdaj se že več kot eno leto brezdomec v Mariboru.

Pred Centrom za socialno delo na Teznu je svoje imetje, pohištvo in oblačila, ter nekaj drugih manjših stvari, za njega velike vrednosti, odložil pod bližnjim nadstreškom. Ta sicer služi kot garaža tamkajšnjim stanovalcem bloka. Gospod je sicer prijavljen na Zavodu za zaposlovanje, vendar zaradi svoje starosti in diagnoze (sladkorni bolnik), dela ne dobi. Kljub temu, da so mu ponudili bivanje v zavetišču, pa tega noče sprejeti. V video sta Emil Špindler in direktorica CSD Maribor, Marjana Bravc.

Gospod Špindler se je znašel v začaranem krogu in po vseh kanalih išče pomoč. Ponujeno posteljo v zavetišču sicer vztrajno zavrača, krivdo pripisuje delavcem na Centru za socialno delo Maribor.

Žal mi je, da vso krivdo prelaga na Center za socialno delo. Bomo še mu pomagali koliko bomo lahko. Ampak z dobro voljo in brez obsojanja,” je dejala direktorica CSD Maribor, Marjana Bravc.

Poglejte kje noči prebija Emil Špindler.

 

1 KOMENTAR

Oddaj komentar