VIDEO: Marko Šuler: “Zlata leta sem z veseljem dal temu klubu”

Marko Šuler

Ob včerajšnjem slavju na zelenici Ljudskega vrta, ko so mariborski nogometaši zasluženo dvignili pokal državnih prvakov, je veselje nekoliko prekinil govor Marka Šulerja, ki je naznanil konec nogometne kariere.

Nekdaj nepogrešljivi poveljnik mariborske obrambne vrste je že letošnjo sezono igral izjemno malo, saj so ga pri njegovih 36-ih letih začele pestiti poškodbe, katerim telo ni znalo več kljubovati. Tako je včeraj ob slavju državnih prvakov naznanil slovo od zelenic in od direktorja NK Maribor, Bojana Bana, v spomin prejel častno plaketo s podpisi soigralcev ter množično zahvalo v obliki glasnega skandiranja njegovega imena in priimka iz tribun Ljudskega vrta, za vse kar je v šestih sezonah dal vijoličastim. Ob slovesu je spregovoril tudi za našo kamero. Več v priloženem videu.

Marko Šuler je v 1. SNL odigral kar 278 tekem in dosegel 15 zadetkov. Najtrofejnejših šest sezon je odigral v Mariboru, kjer je vrhunec njegove kariere, poleg domačih lovorik, nedvomno predstavljalo dvakratno igranje v skupinskem delu elitne Lige prvakov. Šuler je bil tudi član reprezentance, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. Profesionalno kariero je začel v Dravogradu in jo končal v Mariboru. Vmes pa je igral še za Gorico in v tujini za Gent, Maccabi Tel Aviv in Legio.

Oddaj komentar