VIDEO: Festival Lent letos bo, takšni so načrti

Letošnji Festival Lent bo trajal od 25. junija, do 3. julija. Na današnji novinarski konferenci predstavljajo podrobnosti dogajanja. Festival bo znova drugačen in poseben. Od junija do septembra mariborske festivale in kulturne akterje povezuje v pestro celoto dogajanja.

Da sta v letu 2021 Narodni dom Maribor in Festival Lent resnično generatorja dobrega, potrjuje tudi njuna združevalna vloga. “Če smo v akciji Pet pred dvanajsto združili kulturnike iz vse Slovenije, bomo s Festivalom Lent letos združili moči tudi z vidnejšimi akterji mariborskega kulturnega življenja,” so dejali organizatorji in s ponosom najavili sodelovanje s festivalom Borštnikovo srečanje.

S koncertom Uršule Ramoveš in Fantov z Jazbecove grape v Sodnem stolpu bodo 26. junija poskrbeli za njegov nepozaben zaključek in sprostitev pred sklepnim festivalskim dejanjem-podelitvijo nagrad. “Pod okriljem Festivala Lent bodo tudi festivali DokuDoc, StopTrik, Živa dvorišča in 30. Odprta plesna scena, z nami pa so tudi Zavod za turizem, Fundacija Sonda, Društvo za razvoj filmske kulture ter še cela vrsta kulturno-umetniških in športnih društev ter ustanov,” povedo.

Letošnji Festival Lent tako ponovno dokazuje, da je odprt za najrazličnejše ideje in vizije; sprejema in združuje vse, ki želijo doprinesti k dvigu kvalitete življenja v našem mestu.

Konferenco lahko spremljate v živo.

Oddaj komentar