Policisti imeli delo s tujimi državljani, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Slika je simbolična. Vir: Google maps

Policisti so včeraj odkrili v treh ločenih primerih več državljanov Afganistana in Maroka, ki so vstopili ali pa želeli vstopiti na nedovoljen način v Slovenijo. Na mestu, kjer ni mejnega prehoda, pa je v našo državo želelo priti tudi nekaj hrvaških državljanov.

Včeraj zjutraj so policisti na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili štiri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj zgodaj popoldan pa so policisti na počivališču Dravsko polje, ob avtocesti A4 Gruškovje – Slivnica, prijeli 4 državljane Afganistana, ki so pred tem, skriti na podvozju enega od tovornih vozil, na MMP Gruškovje, iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Ker so v postopku vsi štirje zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, so jih prepeljali v Azilni dom.

Sinoči so policisti v Bukovcu prijeli še dva državljana Maroka, ki sta včeraj na zeleni meji, iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo. Ker sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, so oba prepeljali v Azilni dom.

Včeraj zjutraj so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.
Policisti so ga oglobili.

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku še državljana Slovenije in državljanko Hrvaške, ki sta s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih  oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so jima izdali plačilna naloga.

Oddaj komentar