V Tokiu, prizorišču poletnih olimpijskih iger, imajo izredne razmere. Bodo igre brez gledalcev?

Vir: Pixabay.com

Medtem ko se športniki pripravljajo na poletne olimpijske igre v Tokiu, ki so tako rekoč pred vrati, je predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach podprl odločitev prirediteljev iger, da se s tekmovanj izključi gledalce.

Razglasili izredne razmere in izključili vse gledalce

“Odločitev je bila nujna, da zagotovimo varno izvedbo iger,” je v video sporočilu udeležencem iger povedal Bach in dodal: “Upam, da smo si enotni, da je najbolj pomembno, da igre bodo”. V Tokiu so konec tedna že četrtič razglasili izredne razmere zaradi pandemije covida-19 in posledično s tekmovanj izključili vse gledalce. V mestu število okužb s koronavirusom namreč vnovič strmo raste, zato bo zdaj kot kaže igre v živo lahko spremljalo le nekaj gledalcev na prizoriščih, ki jih bodo gostila druga mesta.

Tudi na otoku Hokaido na turnirju v nogometu ne bo gledalcev

A tudi drugje se zapleta. Na otoku Hokaido so se odločili, da gledalcev ne bo. Gre za stadione, ki bodo gostili moški in ženski turnir v nogometu. Doslej je veljalo, da bo na stadionih lahko po 10.000 gledalcev, z najnovejšo odločitvijo pa bodo tekmovanja potekala pred praznimi tribunami, poročajo japonski mediji. Eden od razlogov je ta, da je navijačem takorekoč nemogoče prepovedati, da bi na stadion pripotovali iz Tokia, kjer imajo krizne razmere.

Gledalci le v v prefekturah Miyagi, Fukushima in Shizuoka?

Že pred tem so na Hokaidu pozvali navijače, naj ob robu cest ne spremljalo maratona, tekmovanj v hitri hoji in kolesarskih dirk. Iz varnostnih razlogov bodo navijači manjkali navijali tudi v Musashinonomori parku, kjer bo center kolesarskih dirk. Zaenkrat se gledalci zato obetajo le v prefekturah Miyagi, Fukushima in Shizuoka.

Bach pa opozarja športnike, naj se ne počutijo same, če gledalcev ne bo na tribunah. Pred malimi ekrani bodo njihove nastope spremljale milijarde ljudi.
Vir: lokalec.si

Oddaj komentar