V prometni nesreči v Mariboru eden izmed gasilcev težje poškodovan

vir: lokalec.si

Včeraj popoldan se je med vožnjo na intervencijo požara v Mestni občini Maribor zgodila prometna nezgoda, v kateri je bil udeleženo vozilo PGD Kamnica. O tem smo že poročali, več TUKAJ.

Iz PGD Kamnica so danes sporočili: “Gasilca sta utrpela lažje in težje poškodbe. En gasilec je bil napoten v domačo oskrbo, drugi je ostal v oskrbi v UKC Mb. Želimo jima čimprejšnje okrevanje in vrnitev v naše vrste. Zahvala ob nam neljubem dogodku pa gre GB Maribor, gasilcem iz PGD Maribor Studenci in poveljniku I. Sektorja JGS MB ter GZ Maribor za nudenje podpore.”

vir: lokalec.si

“Včeraj popoldne smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju Kamnice, v katerem je bilo udeleženo gasilsko vozilo, ki je bilo na nujni vožnji. Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili ogled kraja prometne nesreče, pri čemer je bilo ugotovljeno, da se je gasilsko vozilo v ovinku prevrnilo. V vozilu sta bili dve osebi, ki sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Maribor in sta, po do sedaj zbranih obvestilih, utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil člena 45/10-1 ZPrCP,” pa so sporočili iz PU Maribor.

Oddaj komentar