V Mariboru bodo tekli Božički

V Mariboru bodo ta konec tedna Božički tekli dobrodelni tek in postavljali svetovni rekord v šivanju največje božične kape na svetu. Ta petek in soboto bo na Trgu Leona Štuklja potekal tudi Božični sejem.

Na Božičnem sejmu se bo predstavljalo dvajset ustvarjalcev, ki bodo s svojo raznoliko ponudbo popestrili božično nakupovanje. V Maribor bodo tako ta petek 9. in soboto 10. decembra , z dvodnevnim dogajanjem popestrili vzdušje v mestu med 10. in 22. uro.

Povabilu na rajanje se je odzvalo večino vrtcev in osnovnih šol iz Maribora, čeprav bodo nekateri prišli samo rajat z Božičkom ali pa se udeležit ustvarjalnih delavnic, drugi tudi nastopat. Za vse lačne in žejne bo poskrbljeno tudi za bogato kulinarično ponudbo in tople “zimske” napitke.

Najmlajši bodo zagotovo uživali

Oba dneva bodo zagotovo najbolj uživali najmlajši obiskovalci rajanja in sejma. Pripravili so brezplačne ustvarjalne delavnice, kjer bodo otroci lahko ves dan ustvarjali božično novoletne okraske. Ob tem bodo lahko brezplačno rajali z Božičkom, se z njim fotografirali, dobili pa bodo tudi darilo.

Rušili bodo svetovni rekord

V zameno za prostovoljne prispevke bodo obiskovalci dobili rdeče krpice, na katere bo lahko vsakdo napisal božične želje ali lepe misli. V soboto bodo na Trgu Leona Štuklja krpice sešili v največjo božično kapo na svetu. Kapo bodo šivali učenci in profesorji srednje šole za Oblikovanje Maribor. Ves denar od kape bodo namenili otrokom iz društva Namesto pike, vejica.

Za kapo “velikanko” bodo porabili več kot 160 metrov rdečega blaga in več kot 890 krpic.

Božički tekli za dober namen

To soboto, 10. decembra, ob 10.30 uri prirejajo Dobrodelni tek Božičkov po okrašenih mestnih ulicah. Vsaj udeleženec bo v zameno za prostovoljni prispevek oziroma prijavnino, dobil božično kapo.

bozicki-tecejo
Slika je simbolična

Tekli boste po okrašenih mariborskih ulicah, trasa pa je dolga okrog 1,5 km. Zbran denar bodo namenili otrokom društva Namesto pike, vejica, na teku pa se bodo Božičkom pridružili tudi nekateri člani društva.

Božični foto kotiček

Dogajanje bo še dodatno popestrila Božičkova dnevna soba. Družili se boste z Božičkom in se fotografirali v njegovi dnevni sobi. V kotičku z božičnim motivom in pravim Božičkom vam bodo ponudili družinsko božično fotografiranje.

Oddaj komentar