Srčna zgodba iz kampa Marcosa Tavaresa: “Njuno dejanje je najlepši dokaz, kako pomembno je, da pomagamo sočloveku”

“Na ta lep četrtkov večer bi z vami radi delili izjemno zgodbo. Pozitivno. Zgodbo dveh superjunakov. Želimo si, da doseže čim več ljudi. Na kampu Marcosa Tavaresa skozi zatrjujemo, kako pomembne so za nas vrednote. Da ne učimo otrok samo nogometa, ampak tudi druge stvari. Neradi izpostavljamo posameznike. Ampak danes bomo naredili izjemo,” je zapisal Marcos Tavares.

Po kopanju so se odpravljali nazaj v hostel. Iz kopališča imajo nazaj nekje 10 minut hoje. “Fanta z imeni Nikolas in Jože sta pred odhodom iz bazenov videla starejšega gospoda na invalidakem vozičku, ki je bil izgubljen. Ko so ostali že odhajali, sta brez vprašanj stopila do njega in ga vprašala, če mu lahko kako pomagata. Gospod jima je zatrdil, da bi potreboval pomoč in da ga nekdo pelje do doma za ostarele, ki je v bližini našega hostla. Nikolas in Jože sta mu ustregla. En ga je potiskal do doma, drugi je nosil njegove vrečke. Ponosni smo na oba. Izjemno ponosni.”

“In njuno dejanje je najlepši dokaz, kako pomembno je, da pomagamo sočloveku. Da najdemo vsaj lepo besedo. Dejanje ni ostalo neopaženo. Pohvala na večernem dogodku in nova nogometna žoga EURO2024 s strani naše legende. Danes bomo zaspali z nasmehom na obrazu. Dragi starši, prijatelji, delite tole objavo, da le ta doseže čim več dobrih ljudi,” zaključi.

Oddaj komentar